Jenny Edlund ställer ut kring jämställdhet på Hus 7 i Stockholm

Jenny Edlund ställer ut kring jämställdhet på Hus 7 i Stockholm

Hon jobbar i botten i metall men även i andra material. I utställningen på Hus 7 handlar hennes verk om könsroller och stereotyper.
– Jag hoppas att det blir ett tillfälle att mobilisera, säger Jenny Edlund.

Jenny Edlund är en av de medverkande konstnärerna den 29 november på Hus 7 i Stockholm. Hon är en av tre utställande konstnärer, vars verk man också har chansen att köpa under kvällen.

Edlund passar oerhört väl in i kvällens tema – Vi måste bli jämställda och orasistiska innan vi dör.

– Jag hoppas att det blir ett tillfälle att mobilisera, att tillsammans med andra mota den uppgivenhet jag själv ibland kan känna inför den förenklade och fördummande retorik som är vanlig idag, säger Jenny Edlund.

Här köper du biljetter till Bianca Kronlöf ft. Vi måste bli orasistiska och jämställda innan vi dör

Jenny Edlund har en diger bakgrund inom konst och konsthantverk , utbildad i metall, men rör sig fritt med andra material också.

– I projekt försöker jag gestalta och problematisera könsroller, konventioner och orättvisor.

Kvällen den 29 november innehåller utöver Edlund, två andra utställande konstnärer – Nina Westman och Matilda Kästel, men också musik med OLAOLA och standup med Malin Jakobsson och inte minst Bianca Kronlöf.

De verk som Edlund kommer ställa ut kretsar kring könsroller och stereotyper.

– Jag visar delar av projekt där jag arbetat med stereotypa könsroller och symboler som manifesteras i kroppsliga uttryck och attribut.

– I grunden tror jag att människor är mer lika än olika varandra vad gäller existentiella frågor, och att kategoriseringar i kön, klass eller ursprung begränsar vår existens.

Foto: Sanna Lindberg

Allt om den 29 november här!

BRA TIPS VIA VÅRT NYHETSBREV
Tack! Nu får du vårt nyhetsbrev.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

BILJETTER