Kästel ramar in dig med vassa tänder

Kästel ramar in dig med vassa tänder

Matilda Kästel jobbar i gränslandet mellan kropp, natur och det övernaturliga. Och i verken som hon visar på Hus 7, Slaktkyrkan den 29 november, låter hon besökaren spegla sig själv omgärdad av vassa tänder. 

– Det går inte att luta sig tillbaka och tro att vi färdiga med varken jämställdhet eller antirasism, vi måste snarare se till att utvecklingen inte går bakåt, säger Matilda Kästel.

Att utmana normerna har alltid varit en del av Matilda Kästels konstnärskap och inte minst att flytta gränserna för var rimligheten ska ligga för jämställdhet.

– Det som blivit plågsamt tydligt är att de rättigheter som kvinnor före oss kämpat sig till tidigare, nu kan tas ifrån oss.

Så det gäller att agera, att göra motstånd.

– Jag gör det med mina verk och jag är också med och skapar den här kvällen – som en av grundarna till Knö Kultur – med Bianca Kronlöf och temat kring jämställdhet och antirasism.

De tre utställande konstnärerna har mycket samarbete bakom sig på temat jämställdhet – Westman och Kästel är dessutom medlemmar i den kvinnoseparatistiska glasgruppen BOOM!.

– Jag tror på att arbeta interdisciplinärt, och att blanda utställning med scenkonst gör att det blir rörelse och dynamik kring temat, säger Matilda Kästel.

Under kvällen har man också möjlighet att köpa verken som ställs ut och prata med konstnärerna om deras praktik och verk.

– Det blir intressant att prata konst mitt i vimlet med en spännande publik, varav alla kanske inte skulle komma på en mer renodlad utställning.

Den 29 november är det alltså dags för Bianca Kronlöf ft Vi måste bli jämställda och orasistiska innan vi dör. Med en blandning av utställningar, standup, livemusik, barhäng och samtal.

Biljetter här: https://billetto.se/e/bianca-kronlof-ft-vi-maste-bli-orasistiska-och-jamstallda-innan-vi-dor-biljetter-865146 

Foto: Sanna Lindberg

”Vi måste bli jämställda och orasistiska innan vi dör”

Medverkande: Bianca Kronlöf, Nina Westman, Jenny Edlund, Matilda Kästel, OLAOLA och Malin Jakobsson.

Arrangör: Knö Kultur.

BRA TIPS VIA VÅRT NYHETSBREV
Tack! Nu får du vårt nyhetsbrev.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

BILJETTER