Livemusik på Gotland

Livemusik på Gotland

Om du letar efter livemusikevenemang på Gotland finns det flera alternativ beroende på dina intressen.

Under sommarmånaderna arrangeras årligen Visby Medeltidsvecka, som innehåller livemusik och andra föreställningar som påminner om medeltiden. Detta evenemang äger rum i augusti och lockar besökare från hela Sverige och från andra länder.

Utöver detta finns det flera musikfestivaler som äger rum på Gotland under året, såsom den årliga Popkollo-festivalen, som visar upp unga kvinnliga musiker. Andra evenemang inkluderar den årliga Jazzveckan i Visby och de återkommande sommarkonserterna på Dalhalla.

Förutom större evenemang och festivaler finns det också möjligheter att uppleva mindre livemusikspelningar på Gotland. Många av öns restauranger, pubar och klubbar anordnar regelbundet musikspelningar med lokala artister och band, särskilt under sommarsäsongen när turismen är som högst. Det kan vara allt från jazz och folkmusik till pop och rock. Ett tips är att kolla in lokalannonser eller sociala medier för att hitta de senaste evenemangen och uppträdandena på Gotland.

Det finns många ställen på Gotland där man kan se och uppleva akustiska spelningar och konserter. Här är några förslag:

  1. Slite Strandcafé: Detta café ligger precis vid stranden i Slite och har regelbundet akustiska spelningar och konserter.
  2. Bungenäs: Bungenäs är en gammal stenbrott som har omvandlats till en konst- och kulturanläggning. De har ofta akustiska spelningar och konserter under sommaren.
  3. Gutekällaren: Gutekällaren ligger i Visby och är en källarlokal som har regelbundna akustiska spelningar.
  4. Hedbergs bok & musikkafe: Detta café ligger i centrala Visby och har ofta akustiska spelningar och konserter.
  5. Café Gula Huset: Café Gula Huset ligger i Tofta och har regelbundna akustiska spelningar och konserter under sommaren.

Och glöm inte allt som Knö Kultur bidrar med. Läs programmet här på sajten. Eller kolla tillgängliga biljetter.

BRA TIPS VIA VÅRT NYHETSBREV
Tack! Nu får du vårt nyhetsbrev.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

BILJETTER