Nina Westman ställer ut ballonger mot krig

Nina Westman ställer ut ballonger mot krig

Det är en mix av scenkonst och utställd konst den 29 november på Hus 7, Slaktkyrkan i Stockholm. Konstnären Nina Westman är med och ställer ut fluorescerande glasballonger med symbolik från Nenas kända låt ”99 Luftballons” med tydligt antikrigstema.

– Mina teman rör sig alltid runt feminism och politik och jag när hoppet om ett jämställt solidariskt, icke-rasistiskt samhälle för min dotter, säger Nina Westman. 

Den 29 november är det Bianca Kronlöf ft Vi måste bli jämställda och orasistiska innan vi dör. Och det är en crossover-kväll. Utställningar, standup, livemusik, samtal.

Tre konstnärer ställer ut. Jenny Edlund, Matilda Kästel och Nina Westman. 

Westman kommer att visa verk från utställningen ”99”, en pastisch på Nenas kända låt ”99 Luftballons”, som är en antikrigslåt från Kalla krigstiden. 

– Min gestaltning är en dystopisk ”Efter tredje världskriget”-bild där radioaktiva ballonger svävar över marken, glasballonger där färgen innehåller uran vilket gör dem fluorescerande. 

De tre konstnärerna har tidigare jobbat tillsammans men har var och en säregna uttryck. 

– Jag jobbar med ikoner. Ofta i ett tydligt, nästan serieteckningsspråk, säger Nina Westman.

Den 29 november på Hus 7, Slaktkyrkan i Stockholm blir det alltså utställning, där det även finns möjlighet att köpa objekt, det blir standupföreläsning med Bianca Kronlöf – en föreställning som aldrig visats offentligt tidigare, livemusik med OLAOLA och standup med Malin Jakobsson.

Biljetter här: https://billetto.se/e/bianca-kronlof-ft-vi-maste-bli-orasistiska-och-jamstallda-innan-vi-dor-biljetter-865146 

”Vi måste bli jämställda och orasistiska innan vi dör”

Medverkande: Bianca Kronlöf, Nina Westman, Jenny Edlund, Matilda Kästel, OLAOLA och Malin Jakobsson.

Arrangör: Knö Kultur.

Foto: Johan Bergmark

BRA TIPS VIA VÅRT NYHETSBREV
Tack! Nu får du vårt nyhetsbrev.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

BILJETTER