OLAOLA låter aldrig mer rasister tysta honom

OLAOLA låter aldrig mer rasister tysta honom

Att spela antirasistiska låtar på Bianca Kronlöf-kvällen för jämställdhet och mot rasism är ett enkelt val kanske. Men hotet finns egentligen där även denna gång.
– Jag har låtit det hända, men inte fler gånger, nu får mina antirasistiska låtar fullt utrymme, säger OLAOLA inför den 29 november på Hus7, Slaktkyrkan i Stockholm.

OLAOLAs stora hit är fortfarande Dö, jävla gubbe, som funnits länge och som gjorde honom “känd från TV4” för 15 år sen. Även om det finns andra typer av låtar i repertoaren är det den som folk alltid minns och vill höra. Och kommer få höra den 29 november på Bianca Kronlöf ft Vi måste bli jämställda och orasistiska innan vi dör.

– Jag är inte svår och undviker att spela hits, Europe spelar Final Countdown, jag spelar gubbe-låten, utan jämförelser i övrigt, säger han.

Det blir mycket annat under kvällen. Såklart standup-föreläsning-föreställning med Bianca Kronlöf, utställning med Matilda Kästel, Jenny Edlund och Nina Westman och mer standup med Malin Jakobsson. OLAOLA står för livemusiken. Med ett tydligt fokus.

– Ja, utöver gubbelåten kommer jag köra den låt jag en gång lät bli att spela på grund av rädslan för att bli anfallen av rasister, säger OLAOLA.

Det var under Talang 2008 som han valde bort låten NSF med omtanke kring dem han bodde med, för det kändes som att det fanns en hotbild mot artister som uttryckte sig explicit mot rasistiska grupper.

Talang 2008

Det var under Talang 2008 som han valde bort låten NSF med omtanke på de han bodde med, för det kändes som att det fanns en hotbild mot artister som uttryckte sig explicit mot rasistiska grupper.

– Egentigen var det givet att följa upp Dö, jävla gubbe med NSF, då jag redan över en natt blivit antirasse-singersongwritern. Men jag avstod.

Men nu kommer nidvisan, om den gamla grupperingen som sedermera bytt namn, NSF, framföras. Och dessutom kommer nya låten Skända svenska flagan kuken vara en del av setlisten.

– Sen blir det något med andra teman också, men ja, fokus ligger tydligt.

– Vi måste stå upp mot rasismen, snart är dessutom de fascistoida vindarna förbi, framtiden blir bra. Men hjälp till att stoppa extremhögern och krigen, är ni snälla, varje sekund räknas.

BILJETTER

Biljetter här: https://billetto.se/e/bianca-kronlof-ft-vi-maste-bli-orasistiska-och-jamstallda-innan-vi-dor-biljetter-865146

”Vi måste bli jämställda och orasistiska innan vi dör”

Medverkande: Bianca Kronlöf, Nina Westman, Jenny Edlund, Matilda Kästel, OLAOLA och Malin Jakobsson.

Arrangör: Knö Kultur.

Foto: Magnus Wågström

BRA TIPS VIA VÅRT NYHETSBREV
Tack! Nu får du vårt nyhetsbrev.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

BILJETTER