PRESSMEDDELANDE: Ny aktör blandar konstformer

PRESSMEDDELANDE: Ny aktör blandar konstformer

KNÖ IN KULTUREN

Utställningar, musik, performance

Knö består av en tanke att kultur ska in överallt. Tänk er ett skohorn fast för kultur, med hjälp av det, knör de in kulturen.

Kulturbolaget Knö utgår från Stockholm, Ola och Matilda opererar från och bor på  Södermalm och kickoff-kvällen blir på Slakthusområdet. Men Knö Kultur kommer verka på flera platser, knö kultur är relevant överallt.

– Det handlar om att prioritera vad som är allra viktigast, särskilt i dessa tider. Vi behöver luft och mat, men utan kultur är vi ju inte mycket att ha, säger Matilda Kästel, den ena grundaren till Knö Kultur.

– Anledningen till att starta är att vi kan inte tänka att kriget och depressionen ska vinna, det är dags att göra nåt konstruktivt, säger Ola Nilsson, den andra grundaren.

Det är utställningar, musik, text, performance, artister, gäster, vänner. Knö börjar som sagt i Stockholm men kommer bygga ut och köra somrar på Gotland bland annat. Knö kan vara lite överallt.

– Mixen mellan olika konstformer, människor och grupper är viktig, säger Matilda Kästel.

Det är egna arrangemang eller som samarbeten. Första hållplats är Stockholm, södra Stockholm. Det första arrangemanget är Bianca Kronlöf ft. Vi måste bli jämställda och orasistiska innan vi dör, på Hus 7, Slaktkyrkan den 29 november.

– Jag ser så mycket fram emot att få köra min grej i det här sammanhanget. Jag ser också fram emot att kolla på all konst och höra den andra standupen. Jag ser fram emot att bli inspirerad, säger Bianca Kronlöf.

– Det blir ett startskott, med tema som vi brinner för. Och det kommer bli nåt nytt. En blandning av stand up, samhällsengegemang, utställning och antirasistisk livemusik, säger Ola Nilsson.

Matilda Kästel är konstnär, projektledare och kulturproducent.

Ola Nilsson är artist, journalist och producent.

[PRESSBILDER HÄR]

Foto: Sanna Lindberg(Matilda Kästel), Magnus Wågström (OLAOLA), Thron Ullberg (Bianca Kronlöf).

BRA TIPS VIA VÅRT NYHETSBREV
Tack! Nu får du vårt nyhetsbrev.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

BILJETTER