Tragibuskis för jämställdhet

Tragibuskis för jämställdhet

Det blir en kväll med standup som ingen annan kväll, den 29 november på Hus 7, Slaktkyrkan. Dels är det offentlig premiär för en ny föreställning med Bianca Kronlöf, men det blir också rimmad standup med en svärta och ljuv galenskap som ingen kan mäta sig med när Malin Jakobsson går upp på scenen.

– Jag använder mig själv som levande exempel på hur det kan gå när man av olika anledningar inte riktigt förstår regler och normer, säger Malin Jakobsson.

En mix av standup, poesi, visa och – buskis. Malin Jakobsson gör humor på rimmad västerbottniska. Det är ämnen som prestationsångest, utanförskap, åldersnoja, ensamhet.

– Jag vill vara en förebild och ett varnande exempel i ett, säger hon.

Den 29 november är det standup, utställningar, livemusik, allt under parollen ”Vi måste bli jämställda och orasistiska innan vi dör”.

Hur passar du och ditt in i det sammanhanget, Malin Jakobsson?

– Kanske att jag använder mig själv som en som lever nära normen men ändå utanför. Jag har länge genom mig själv försökt förstå mig på vad vi människor håller på med och hur det är att försöka hitta sin egen väg mellan normer i samhället och försöka vara normal, om det finns något sådant. Mycket av mitt material handlar om det.

Många av de medverkande har nämnt samtalen som utöver scenframträdandena kommer bli en del av kvällen. Snacket – i baren, i kön in, på toaletten, bland konstverken – kommer vara något alldeles unikt. Samtal om jämställdhet, kultur, konst, standup, poesi, liv, kraft, frustration och allt man kan tänka sig.

– Med mig kan man prata psykisk ohälsa, feministisk kamp eller härligheten med att sätta sig på en myr mitt i natten, säger Malin Jakobsson.

– Eller hur man knådar en riktigt bra snus. Uggleattacker, skräckskrönor, döden och vad man tror finns där bakom.

Biljetter hittar du här!

”Vi måste bli jämställda och orasistiska innan vi dör”

Medverkande: Bianca Kronlöf, Malin Jakobsson, Matilda Kästel, Nina Westman, Jenny Edlund, OLAOLA.

Arrangör: Knö Kultur.

BRA TIPS VIA VÅRT NYHETSBREV
Tack! Nu får du vårt nyhetsbrev.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

BILJETTER